Poľsko let

, letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Malbork , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Sopot , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Gdynia , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Gdansk , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Mazúrske jazerá , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Frombork , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Svätá Lipka , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Gdansk , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Varšava , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Varšava , letecký poznávací zájazd, Severná Poľsko a Varšava, Varšava
Destinácia: Poľsko
Kód zájazdu: 1360340
Cena od: 1 057,05 €
Príplatky od: 240 €

Výber termínu

20.08.2025 6 dní First Minute 1 057,05 € +240 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:
Neopakovateľná cesta k našim severným susedom vás prevedie hlavným mestom Varšava, jedinečným biotopom Mazúrskych jazier a perlami na brehoch Baltského mora - Gdyna, Gdansk a Sopot.

Typ stravy:
raňajky

Doprava:
letecká

V cene je zahrnuté:
5x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Varšava - Viedeň, 1x podpalubná batožina 20 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, miestny sprievodca vo vybraných lokalitách, prehliadky podľa programu s vybranými vstupmi v cene.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 240 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 3 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena ostatných vstupov 30 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 235 EUR/5 nocí. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Program:

1. deň – odlet z Viedne do Varšavy, hlavného mesta Poľska. Prehliadka Starého mesta, vrátane Zámockého námestia a južnej brány s pamätníkom Žigmunda III Vasu, kráľa, ktorý z Varšavy urobil hlavné mesto. Prehliadka barokových interiérov Kráľovského hradu. Pokračovanie k najstaršiemu kostolu Varšavy - Katedrále sv. Jána. Staromestské námestie s prvkami renesancie, baroka, gotiky a neoklasicizmu.

2. deň – raňajky, presun do oblasti Veľkých mazurských jazier do malebnej dedinky Mikolajki. Pokračovanie k najväčšiemu jazeru Sniardwy, plavba loďou. Krátky presun do „hlavného mesta plachtenia Poľska“ Gizycko, s pulzujúcou atmosférou a krásnymi výhľadmi na jazero.

3. deň - raňajky, transfer k najkrajšej barokovej stavbe Poľska, ktorou je jezuitský kláštorný komplex Svätá Lipka. Jedinečný je nielen prepychovou vnútornou výzdobou, ale najmä organom z roku 1721, na ktorom sa dodnes hrajú krátke koncerty. Organ je unikátny aj tým, že pri hre sa na ňom pohybujú postavy Panny Márie a Archanjela Gabriela za zvuku zvončekov. Zastávka v Fromborku, ktorého dominantou je nádherný katedrálny komplex. Ten počas 2. svetovej vojny ťažko poškodili a po jej skončení zreštaurovali do pôvodného stavu. Súčasťou komplexu je aj múzeum jedného z najznámejších Poliakov - Mikuláša Kopernika, slávneho astronóma, ktorý tu žil a pracoval na svojich vedeckých objavoch. Fakultatívne prehliadka katedrály, veže a múzea. Zastávka pri Vlčom brlohu, tajnom vojenskom veliteľstve Adolfa Hitlera počas druhej svetovej vojny, nachádzajúcom sa hlboko v mazurských lesoch. Zohrávalo kľúčovú úlohu vo vojenských operáciách na východnom fronte a bolo miestom známeho neúspešného atentátu na Hitlera v roku 1944. Ubytovanie a nocľah v Gdansku.

4. deň – raňajky, prehliadka jedného z najkrajších a najstarších miest Poľska, mesta Gdansk, kedysi nazývaného „Aurea Porta“ - Zlatá brána Poľska. Prehliadka najkrajšej časti mesta - Ulica Długa a Długy Targ, pešia zóna lemovaná historickými budovami, zakončená na oboch koncoch architektonicky zložitými mestskými bránami. Táto časť sa nazýva aj Kráľovská cesta. Nemožno minúť ani najkrajšiu ulicu starého mesta, Mariacka. Symbolom mesta je Neptúnova fontána pred budovou súdu, ale aj 700-ročný Žuraw. Zastávka na plážach Baltského mora s krásnym bielym pieskom v mestečku Sopot. prehliadka mesta Gdynia, ktoré nadobudlo na význame po vybudovaní prístavu v rokoch 1923 - 1934. Prehliadka najcharakteristickejšej časti mesta – prístavu. Návrat do hotela.

5. deň – raňajky, presun k hradnému komplexu Malbork, ktorý je najslávnejším križiackym hradom Poľska, zároveň aj najväčšou gotickou stavbou z tehál a je zapísaný v zozname UNESCO. Prehliadka Starého mesta v Toruni - očarujúce uličky plné vône tradičných perníkov, či ikonická katedrála. Prenocovanie v Toruni.

6. deň – raňajky, presun k „poľskému Versailles“ ako je často nazývaný Wilanówský palác vo Varšave. Úchvatná baroková architektúra s nádhernými záhradami a bohatou históriou, ktorý slúžil ako kráľovská rezidencia. Odlet z Varšavy do Viedne.


Dni:
6 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Varšava - Mikolajki - Sniardwy Gyzicko - Svätá Lipka - Frombork - Vlčí brloh - Gdansk -Sopot - Gdynia - Malbork - Toruň

Generované systémom ProfiTour