Festival svetiel v Záhrebe a Plitivické jazerá

Destinácia: Chorvátsko
Kód zájazdu: 1358775
Cena od: 199 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia

Výber termínu

20.03.2025 4 dni First Minute 199 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Každé ročné obdobie na Plitviciach má svoje čaro, ale na jar je park najviac plný hučiacich vodopádov a jazier „napitých“ vodou až po okraj. Spoznajte krásy národného parku na nie náročnej turistickej trase okolo jazernej sústavy Dolných jazier zapísaných v roku 1979 na zoznam svetového prírodného dedičstva UNESCO. Prevezte sa loďkou cez najväčšie a najhlbšie jazero Kozjak. V závere trasy jazdou panoramatickým vozidlom sa Vám naskytnú nezabudnuteľné výhľady, z ktorých posledný a vlastne aj prvý je pohľad na drahokam národného parku – Veľký vodopád, ktorý je najvyšším vodopádom v Chorvátsku a padá do Koranskej priepasti z výšky 78 metrov. Región Lika, v ktorom sa národný park nachádza je „gastronomickou mekkou“ Chorvátska, čoho dôkazom sú tradičné regionálne jedlá v reštaurácii Lička kuča pred vstupom do národného parku a môžu byť lahodnou bodkou za Vašou návštevou pred návratom domov.

Program zájazdu:
1. deň:
V nočných hodinách a skorých ranných hodinách bude odchod zo Slovenska podľa nástupných miest.

2. deň:
Po príchode v dopoludňajších hodinách prehliadka so sprievodcom historickým jadrom Horného mesta. Prechádzka zeleným srdcom mesta – Lenuciovou podkovou, ktorú tvorí sústava ôsmich námestí v obklopení parkov Vás presvedčí, že mesto je na jar kvetinovou chorvátskou metropolou. V podvečerných hodinách Vás festivalový Záhreb pozýva užiť si veľkolepé svetelné inštalácie, ktoré sú oslavou umenia pod holým nebom. Účasť si nevyžaduje žiadnu vstupenku.

3. deň:  
Po raňajkách odchod do miesta s jedinečnou krásou - Národného parku Plitvické jazerá. Spoločná trojhodinová prechádzka so sprievodcom jazernou sústavou Dolných jazier. Prehliadka je okružná a zahŕňa prechádzku vápencovým kaňonom Dolných jazier, 20 minútovú plavbu elektrickým člnom cez jazero Kozjak, 20 minútovú jazdu panoramatickým vozidlom a prechádzku vrcholom kaňonu nad jazerami. Uvidíte Veľký vodopád a vodopád Sastavci, krásne tmavomodré jazerá Novakovića Brod, Kaluđerovac z filmu Poklad na Striebornom jazere, jazerá Gavanovac a Milanovac, ako aj rozľahlosť jazera Kozjak. Deň bude skutočným rajom a pokojným časom stráveným v lone prírody, po rušnom a zážitkami nabitom dni vo festivalovom Záhrebe. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko.

4. deň: 
Príchod na Slovensko podľa miest výstupu.

V cene je zahrnuté:
• doprava luxusným klimatizovaným autobusom
• 1x noc v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou
• 1x raňajky v hoteli
• skúsený sprievodca
• zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté: 
• príplatok za jednoposteľovú izbu (100 € na celý zájazd)
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 € / deň do 70 rokov, 3,80 € / deň nad 70 rokov)
• poplatok za vstup a parkovné turistického autobusu - rozpočítané na počet miest v autobuse - 10 €
• prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď. (individuálne viď vyššie)
• poplatok za miestenku (môžete si určiť presné miesto v autobuse) - 9 €
• pobytová taxa - 2 € / osoba / noc
• odporúčané vreckové 100 € na osobu
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod

 Výdavky na vstupy (ceny sú orientačné a môžu sa meniť):
• vstupné do parku Plitvické jazerá so sprievodcom  od 01.06.2025 - 43 € (v cene je zahrnuta vstupenka, sprievodca, parkovanie)
• vstupné do parku Plitvické jazerá so sprievodcom  do 30.05.2025 - 27 € (v cene je zahrnuta vstupenka, sprievodca, parkovanie)
Generované systémom ProfiTour