Zelený Skiathos a Skopelos, ostrov filmu Mamma Mia LETECKY

Destinácia: Grécko
Kód zájazdu: 1356041
Cena od: 659 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

11.06.2025 5 dní First Minute 659 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.09.2025 5 dní First Minute 659 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte zelený grécky ostrov Skiathos, obdarený nádhernou prírodou a prekrásnymi plážami. Skiathos je preslávený aj tým, že tu bola vztýčená prvá grécka vlajka a viete o tom, že pristávanie lietadiel je na Skiathose jedinečným zážitkom ? Okrem toho vás čaká aj výlet na ostrov Skopelos, ktorý preslávil slávny film Mamma Mia s Meryl Streepovou a Pierce Brosnanom. Filmári si ostrov Skopelos vybrali práve vďaka autentickej atmosfére, ktorou sa ostrov vyznačuje.

Program :
1.deň:
odlet z Viedne na Skiathos. Presun na hotel. Ubytovanie. Individuálny program.

2.deň:
po raňajkách vás čaká okruh ostrovom Skiathos, ktorý charakterizujú nádherné prevažne borovicové lesy, romantické zákutia, úchvatné pláže, významný kláštor a nesmieme zabúdať ani na jedinečné letisko, kde môžete sledovať pristávanie lietadiel priamo nad hlavou. V dopoludňajších hodinách vás čaká prehliadka hlavného mesta ostrova, známe aj ako Chora s bielymi domami s červenou škridlou a fotogenickým prístavom. Vyberiete sa k pevnosti Bourtzi, ktorá bola postavená Benátčanmi na ostrovčeku na východnej strane prístavu v meste Skiathos. Naskytnú sa vám odtiaľ fotogenické výhľady na samotný prístav. V rámci príjemnej prechádzky po meste narazíte na množstvo obchodíkov, kaviarní, reštaurácií,... V meste nájdete aj dom gréckeho spisovateľa Alexandra Papadiamantisa, ktorý vo svojich novelách často ospevoval krásy ostrova Skiathos. Pokračovať budete ku kostolu Agios Nikolaos aj so zvonicou. Je zasvätený sv. Mikulášovi, patrónovi všetkých námorníkov. Práve odtiaľto budete mať perfektný výhľad na hlavné mesto. Po návšteve hlavného mesta Skiathosu nemôžeme vynechať ani kláštor  Panagias Evangelistria, ktorý bol založený mníchmi z hory Athos. Kláštor je obklopený bohatou vegetáciou zloženou hlavne z borovíc a cyprusov. A práve tu bola vztýčená prvá grécka vlajka na vznak vzdoru proti Osmanom, ktorí v tom čase obsadili celý Skiathos. Kláštor ponúka aj slávne víno Alypiakos, ktoré podľa Papadiamantisa slúžilo na zmiernenie bolesti a smútku sveta. Nachádza sa tu cirkevné a folklórne múzeum. Uvidíte tu tradičné oblečenie, každodenné predmety, dokumenty, zlaté kríže, knihy neoceniteľnej hodnoty,... A keďže pristávanie lietadiel je na Skiathose vyslovene zážitkom, zoberieme vás pri pristávaciu dráhu, ktorá patrí medzi najkratšie na svete. Má len 1628 m a niektoré lietadlá sa sem ani nedostanú. Začiatok a koniec dráhy sa nachádza v blízkosti mora. Môžete pozorovať lietadlá, ktoré budú pristávať tesne nad vami. V podvečerných hodinách návrat do hotela. Individuálny program.

3.deň:
po raňajkách sa vyberiete ľoďou na ostrov Skopelos, ktorý je pokrytý hustými píniovými lesmi. Preslávil ho legendárny film Mamma Mia, ktorý si získal srdcia miliónov divákov po celom svete. Vďaka obrovskej sláve sa stal zo Skopelosu cestovateľký hit. Film Mamma Mia získal rôzne ocenenia, vrátane titulu najlepší film roku 2009. Krása ostrova vás očarí hneď ako sa budete približovať loďou. Prejdete sa hlavným mestom a potom vás čaká kúpanie na pláži Kastani, známej z filmu Mamma Mia. Môžete ostať celý čas na pláži, alebo sa vybrať autobusom k známemu kostolíku Agios Ioannis, kde sa natáčala svadobná scéna z filmu Mamma Mia. Kostol sa nachádza na skalnatom kopci. Musíte zdolať približne 200 schodov, ale odmenou pre vás bude výhľad na nádhernú zátoku s krištáľovou vodou. Okrem toho sa zastavíte pri niektorých známych plážach. V podvečerných hodinách odchod späť na Skiathos.

4.deň:
po raňajkách vás čaká celodenný oddych na pláži Koukounaries, ktorá patrí medzi najkrajšie pláže v Egejskom, ale i Stredozemnom mori. Má jemný zlatý piesok a obklopuje ho množstvo borovíc. Nájdete tu taverny, bufety a vyskúšať si môžete aj niektoré z vodných športov. Individuálny program.

5.deň:
po raňajkách individuálny program. Neskôr presun na letisko a odlet do Viedne.


Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. 

Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Skiathos - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK
4 x ubytovanie v 3* hoteli
4 x raňajky

V cene nie je zahrnuté:
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 €
podpalubná batožina do 20 kg - 90 € ( nepovinné , len v prípade záujmu )
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
garantované sedenie v lietadle vedľa seba - 20 € / osoba
fakultatívne výlety + transfer z letiska - cca 100 - 120 € / osoba - platí sa  na mieste pri prílete ( komplet cena na všetky transfery a fakultatívne výlety )
trajekt na ostrov Skopelos - 45 € / osoba
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava  40 €  / osoba

Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour