Krásy a zaujímavosti Severného Macedónska, azúrový kaňon Matka a jazero Ohrid LETECKY

Destinácia: Severné Macedónsko
Kód zájazdu: 1356037
Cena od: 559 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

23.05.2025 4 dni First Minute 559 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spoznajte nepoznané prekrásne Severné Macedónsko. Navštívite hlavné mesto Skopje s kamenným mostom, originálnym námestím a s pamätným domom Matky Terezy. Zažijete prekrásnu plavbu azúrovou vodou v prírodnej rezervácii kaňonu Matka a nebude chýbať ani perla Macedónska -  jazero Ohrid.

Program :
1.deň :
odlet z Viedne do Skopje, hlavného mesta Severného Macedónska. Presun na ubytovanie. Neskôr večerná prechádzka so sprievodcom, zoznámenie sa s mestom.

2.deň :
po raňajkách navštívite najkrajšiu prírodnú atrakciu Macedónska – kaňon Matka, kde vás čaká unikátny zážitok - plavba po azúrovo-modrom jazere v zajatí strmých skál. Krása tunajšej prírody vás očarí a budete sa mať možnosť prejsť po turistických trasách a navštíviť niektoré z kláštorov, ktoré sú často umiestnené priamo pri brehoch rieky alebo na úpätí skál. Kaňon Matka je 30 km dlhý a zaberá plochu okolo 5000 hektárov. V popoludňajších hodinách budete pokračovať cestou smerom k známemu jazeru Ohrid. Večer príchod na ubytovanie.

3.deň :
po raňajkách strávime deň pri nádhernom Ohridskom jazere, ktoré je prezývané „macedónske more“ a patrí k najkrajším miestam v Severnom Macedónsku. Jazero Ohrid patrí dokonca do zoznamu UNESCO a hovorí sa o ňom ako o jednom z najstarších a najhlbších jazier Európy. Začnete prehliadkou kúzelného mesta Ohrid s dlaždenými uličkami, jedinečnou architektúrou, plážami a barmi na brehu a s dovolenkovou atmosférou. Samotné mesto Ohrid je známe aj ako „Jeruzalem na Balkáne“, pretože v minulosti sa tu nachádzalo 365 kostolov. Jeden kostol na každý deň v roku. Môžete zájsť aj ku kostolu sv. Jána z Kaneo. Jedná sa o najznámejšie a najmalebnejšie miesto na všetkých propagačných materiáloch. Vďaka svojej krásnej polohe na útese nad Ohridským jazerom je panoráma malého kostola s modrou vodou v pozadí najobľúbenejšou fotografiou z Macedónska. Prechádzkou po starom meste natrafíte aj na antický amfiteáter. Popoludnie môžete využiť na kúpanie sa v jazere na niektorej z ohridských pláži, alebo sa vydať loďou k vyhľadávanému skanzenu – k Múzeu na vode - k Zátoke kostí. V dávnych dobách tu obyvatelia žili doslova na vode – postavili si plošinu podopieranú s 10 000 drevenými piliermi zarazenými do dna. Vo večerných hodinách návrat na hotel.

4.deň :
po raňajkách zamierite na slávne námestie s pamätníkom Alexandra Macedónskeho a prejdete sa kamenným mostom cez rieku Vadar. Po meste sa nachádza viac než 120 sôch a pomníkov pripomínajúcich slávu Macedónska. Čaro atmosféry zažijete v starej tureckej časti Čaršiji, ktorá je plná bazárov, mešít a nájdete tu množstvo čajovní, reštaurácií a remeselných dielní. Navštívite aj pamätný dom Matky Terezy, ktorá sa narodila práve v Skopje. Neskôr prejdete k pevnosti Kale, kde sa budete môcť poprechádzať po hradbách a užiť si výhľad na mesto. Následne voľný program, možnosť návštevy rôznych múzeí, nákupy,.... Neskôr odchod na letisko a odlet do Viedne.


Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. 

Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu
3 x hotelové ubytovanie v kategórii min. 3*
3 x raňajky
1 x príručná batožina do 5kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
pobytová taxa v hoteli cca 2 € / osoba/ noc 
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 €
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
miestna doprava - cca 60-80 € / osoba

Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour