Rím a oblasť Lazio

Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Bomarzo Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Tivoli, Villa d Este Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, rieka Tiber Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Castel Gandolfo - záhrady Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Bomarzo Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Viterbo Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Castel Gandolfo - jazero Albano Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, Piazza Navona Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, Fontana di Trevi Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, Vatikán Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, Koloseum Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, Forum Romanum Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Rím, Vatikán, Bazilika sv. Petra Poznávacie zájazdy autobusom , Rím a olasť Lazio, Tivoli, Villa d Este
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1353900
Cena od: 482,85 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.09.2025 6 dní First Minute 482,85 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:
Taliansky región s nádhernými vilami, historickými palácmi, tajomnými aj farebnými záhradami a jazerami roztrúsenými v širšom okolí hlavného mesta – Ríma.

Typ stravy:
raňajky

Doprava:
autobusová

V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 4x  ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov. 

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca 6 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 110 EUR/os. (platba na mieste).  Ostatné doplatky: miestenka 10 EUR/os., príplatok za dvojsedadlo 210  EUR, 1-lôžková izba 170 EUR/4 noci. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Program:
  1. deň – skoro ráno odchod zo Slovenska, vo večerných hodinách ubytovanie v hoteli v Taliansku.
  2. deň – po raňajkách v hoteli sa vyberieme do bývalého etruského mesta Viterbo, ktoré patrí medzi najzachovalejšie talianske stredoveké mestá a je známe aj svojimi termálnymi kúpeľmi. Prehliadka starého mesta s impozantným Palazzo dei Papi (Pápežský palác), ktorý je jedným z najdôležitejších pamiatok mesta. Určitý čas bol palác sídlom papežského dvora a je známy tým, že sa tu v trinástom storočí konalo najdlhšie konkláve trvajúce až 1005 dní. V súčasnosti je palác ukážkou gotickej architektúry a ponúka fascinujúci pohľad do histórie stredovekej cirkvi. Presun ku katedrále San Lorenzo, ktorá je známa svojou krásnou fasádou a bohatou vnútornou výzdobou. Popoludní sa vyberieme do neďalekého Bomarza, kde navštívime slávny Park príšer. Tento tajomný park je plný sôch obrovských zvierat, príšer a mytologických bytostí v nadživotných veľkostiach, ktoré sú jedinečnou ukážkou renesančného umenia a svojím spôsobom tvoria kontrast k malebným talianskym záhradám so záhonmi farebných kvetov a stromovými alejami. Prechádzka touto neobyčajnou záhradou s tajuplnou atmosférou je ako čarovný vstup do sveta fantázie a mystiky. Vo večerných hodinách ubytovanie v hoteli.
  3. deň – Po raňajkách odchod do Tivoli, ktoré je známe aj ako mesto nádherných víl. Medzi najkrajšie patrí Villa d'Este, ktorá je známa predovšetkým svojimi úžasnými záhradami plnými fontán a rôznych vodných prvkov. Záhrady Villy d'Este sú zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO a ponúkajú návštevníkom nádherné výhľady do okolia. Po prehliadke sa presunieme do Castel Gandolfo, ktoré je od roku 1626 letným sídlom pápežov. Toto malé mestečko sa nachádza nad jazerom Albani a ponúka krásne panoramatické výhľady. Atmosféru dotvárajú nádherné pápežské záhrady, ktoré sú pravou ukážkou talianskej záhradnej architektúry.
  4. deň – po raňajkách presun do Ríma a návšteva Vatikánu, najmenšieho štátu na svete a sídla pápeža. Prehliadka Námestia sv. Petra a Baziliky sv. Petra, jedného z najväčších a najdôležitejších kresťanských chrámov na svete. Fakultatívne prehliadka Vatikánskych múzeí a Sixtínskej kaplnky (potrebná rezervácia vopred). Prechádzka okolo Anjelského hradu cez rieku Tiber k námestiu Piazza Navona s Fontánou štyroch riek, okolo Pantheonu a následne k najznámejšej Fontáne di Trevi. Vo večerných hodinách návrat do hotela.
  5. deň – po raňajkách presun naspäť do Ríma, dokončenie prehliadky: architektonická dominanta Ríma Colosseum, slúžiace v dávnej minulosti ako aréna, kde sa odohrávali súboje gladiátorov a odsúdených väzňov s divokými zvieratami, Forum Romanum - niekdajšie centrum mesta s pulzujúcim životom a významnými verejnými budovami, najvyšší a najznámejší zo siedmich pahorkov Kapitol, Benátske námestie s pamätníkom Viktora Emanuela II., gotický kostol Santa Maria sopra Minerva. Vo večerných hodinách odchod z mesta a nočný prejazd na Slovensko.
  6. deň – návrat na Slovensko v dopoludňajších hodinách.


Pamiatky v programe pre leták:
Viterbo - Bomarzo - Castel Gandolfo - Tivoli - Rím - Vatikán

Generované systémom ProfiTour